lördag 19 december 2009

Talismoon Whisper Max

Vad: Talismoon Whisper Max Xbox 360 -fläkt
Betyg: 1 (-)

Vad som utlovas vara lösningen på den jetmotor som Microsoft installerade som kylfläkt i Xbox 360 är sanslöst nog ännu mer högljudd än originalfläkten. Visst, det går inte att komma ifrån att designen på Xbox 360 lämnar i stort sett allt att önska och verkar vara framtagen av ett gäng svårt mongolida sorkar på speed och crystal meth men hur kan ett tredjepartsföretag lyckas med konststycket att vara sämre ändå? Jag menar, det krävs elite skills att fukka upp mer än Microsoft men på något sanslöst sätt har Talismoon lyckats. Billig är den inte heller, 300 spänn får man glatt slänga ut och som om det inte var nog lyser den idiotiskt blått från dioder som lagts till för att verkligen poängtera att det är frågan om riktigt sämst kvalité.

Bara slitet att öppna en Xbox 360 och byta fläkteländet (jag lade in vibrationsdämpare runt DVD-spelaren också i ett fruktlöst försök dämpa ljudet från vad som närmst påminner om en gruvborr) borde resultera i någon sorts tapperhetsmedalj men istället fick man sitta i en halvtimme (mina nerver klarade inte mer än så) och lyssna på en tandläkarborr med ett idiotiskt blått sken bakom. Och såklart insikten att man måste öppna eländet och plugga i den gamla fläkten igen om man någonsin skall kunna använda skräpet och vore det inte för Guitar Hero 5 skulle jag göra en egen tolkning av Office Space med Xboxen som Guest Star.

Sammanfattning: Ingenjörerna, designern och framförallt cheferna på Talismoon borde användas som minröjare i Bangladesh som varnande exempel på vad som händer om man faktiskt producerar saker sämre än undermåligt sämst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar